geplaatst op 2 mei 2018 in categorie: Alles, Over het samenwerkingsverband
Het samenwerkingsverband Roosendaal-Moerdijk e.o. (SWV PO 30.02) heeft de afgelopen maanden een onderzoek uitgevoerd naar de effectiviteit van de inzet van de ondersteuningsorganisaties in het kader van ambulante begeleiding binnen het samenwerkingsverband. Het doel was nagaan wat goed gaat en wat de wensen zijn voor verbetering in dit proces. SWV PO 30.02 informeert u via nieuwsbrieven over de voortgang van dit onderzoek.
Een impressie van de onderzoeksactiviteiten
Het onderzoek naar de inzet van ambulante begeleiding is inmiddels afgerond. Vele medewerkers van het samenwerkingsverband hebben in verschillende onderzoeksactiviteiten hun bijdrage geleverd aan dit onderzoek. Dankzij deze betrokkenheid is er een gedragen beeld gevormd van de huidige en gewenste inzet van de inzet van ambulante begeleiding.
Onderzoeksresultaten
Uit het onderzoek blijkt dat er veel waardering is voor de huidige ambulante begeleiding. Wel zijn er duidelijke wensen voor verbetering geuit, zowel inhoudelijk als met name met betrekking tot de procesgang en de communicatie. Op basis van alle input worden door de medewerkers van het samenwerkingsverband 6 aanbevelingen gedaan, die als noodzakelijk gezien worden om de inzet van ambulante begeleiding te verbeteren. Alle aanbevelingen zijn uitgewerkt in een aantal onderliggende adviespunten, die als aanknopingspunten gezien kunnen worden voor concrete verbeteracties.
Vervolgtraject
Het samenwerkingsverband heeft besloten bij het bepalen van de vervolgacties twee sporen te bewandelen:
1. Formuleren van 3 actiepunten o.b.v. de aanbevelingen die binnen nu en 4 weken te realiseren zijn (de zgn. ‘quick wins’).
2. Het opstellen van een actieplan o.b.v. de aanbevelingen, samen met vertegenwoordigers vanuit het hele samenwerkingsverband. Dit plan heeft als doel het implementeren van (een aantal van) de aanbevelingen binnen nu en einde schooljaar 2018-2019. Het schooljaar erna ligt de focus op evaluatie en borging van de verbeteracties.
Ook in het vervolgtraject werkt het samenwerkingsverband graag opnieuw met medewerkers samen aan het opstellen van het plan en het uitwerken van de actiepunten. De inbreng van alle betrokkenen bij het passend onderwijs in de regio Roosendaal-Moerdijk is daarbij van groot belang en wordt dan ook zeer gewaardeerd. U wordt via onze nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de stand van zaken met betrekking tot het vervolgtraject.