geplaatst op 15 oktober 2020 in categorie: Alles, Over het samenwerkingsverband, Ondersteuning, onderwijsnieuws
Op 14 mei jongstleden heeft er een overleg plaatsgevonden over de knelpunten die worden ervaren bij de aanvraag voor vergoede behandeling en diagnostiek EED. Hieraan namen vanuit de besturen verschillende vertegenwoordigers deel; als ook de poortwachters EED van SWV PO3002.
Als grootste knelpunt werd de werkwijze in LDOS genoemd. Zaken moeten dubbel worden geadministreerd en het dossier is onvoldoende eigenaar van de leerkracht, doordat de leerkracht niet in LDOS kan. Als oplossing zijn alle deelnemers overeengekomen om te gaan werken met het Leerlingdossier Dyslexie 4.0 (2020) van Dyslexie Centraal. LDOS is hierop aangepast zodat het leerlingdossier de basis vormt voor de aanvraag.
In het overleg was er ook ruimte voor het stellen van vragen aan de poortwachters. Deze vragen en antwoorden staan genotuleerd en het verslag is op aanvraag beschikbaar via secretariaat@po3002.nl. Vanuit SWV PO3002 zal er met de besturen een informatiepakket gedeeld worden dat bestaat uit het verslag van het overleg met de gemaakte afspraken, de meest actuele landelijke richtlijnen rondom de vergoedingsregeling EED en het Leerlingdossier 4.0 (2020). De besturen zullen de stukken delen met hun scholen.
De werkgroep BOUW! heeft haar werkzaamheden verbreed naar leesproblemen en dyslexie. Mochten er vragen zijn over leesproblemen en dyslexie dan kunnen deze vragen ook via deze weg gesteld worden. Ieder bestuur is hierin vertegenwoordigd. Daarnaast zijn de poortwachters via het samenwerkingsverband te bereiken voor inhoudelijke vragen en denken ze graag mee.
Voor meer informatie over dyslexie en leesproblemen https://www.dyslexiecentraal.nl/.